BÁCSI SZILVIA

Bácsi Szilvia

Bácsi Szilvia

BÁBA, IBCLC SZOPTATÁSI TANÁCSADÓ

Magamról

Kislányként sokat kértem édesanyámat, hogy mondja el hogyan születtem. A mai napig nagyon szeretem hallgatni, ha erről mesél. A kedvenc részem az, amikor megszülettem és odatartottak neki egy pillanatra és ő adott egy puszit a még nedves fejemre. Sajnos ezután már csak a gyermekágyas osztályon látott
legközelebb. Ahogy nőttem úgy avatott be egyre inkább a vajúdás és a szülés részleteibe. Azonban ez már nem tetszett annyira. Sajnáltam őt, hogy magányos volt, ugyanis teltház volt a szülőszobán, így a szakemberek nem értek rá vele foglalkozni és akkor még nem kísérhette a szülőszobára senki a szülőnőt. Megrémített ahogyan a fájdalmas vizsgálatról és a gátmetszésről beszélt. Később rokonok és ismerősök medikalizált szüléseinek történetét megismerve magától értetődővé vált, hogy a szülés ilyen.

Vagy mégsem?
Elkezdtem olvasni, tájékozódni. Miközben egyre inkább mélyebbre ástam magam ebben, már középiskolában rájöttem, hogy az addig vágyott gazdasági szak helyett szülésznő szakra szeretnék jelentkezni. Így történhetett meg, hogy már az első kisbabám is olyan közegben jöhetett a világra, hogy a szakemberek a folyamat figyelemmel kísérése mellett mindvégig támogattak és mindenről informáltak. Nem éreztem magányosnak magam egy pillanatra sem, és beavatkozás sem történt rutinszerűen. Kisfiam a születésétől fogva velünk lehetett. Ennek a megtapasztalásnak köszönhetően már tudtam, hogy én is hasonlóképpen szeretném támogatni az anyákat. A két kislányom születése pedig még inkább megerősített ebben. Egy kis érdekesség, úgy néz ki a szülés körüli segítés a mi családunkban hagyomány: a szülésznőképzés alatt jutott tudomásomra, hogy dédnagymamám – akit már nem ismerhettem – szintén szüléseket kísért a tanyavilágban a ’40-50-es években. Kecskemét közvetlen közelében élek férjemmel és három gyermekemmel, így leginkább ebben a régióban vagyok elérhető. 2014-ben csecsemő- és kisgyermekgondozó lettem, majd 2020-ban végeztem a szülésznőképzésen. 2023-tól IBCLC minősítéssel szoptatási szaktanácsadóként is részt veszek az anyák és családok támogatásában.

A szüléskíséréseken túl lehet velem találkozni csoportos és egyéni szülésfelkészítéseken, kismama-, valamint szülésindító masszázs alkalmával, illetve szülésre bocsátó ünnepen.

Képesítések

KF-TFK Csecsemő-és kisgyermekgondozó 2011-2014
SE-ETK Ápolás és Betegellátás Bsc, szülésznő 2016-2020
ELTE-PPK Szuggesztiók Alkalmazása a Szomatikus Orvoslásban Képzés – SASOK 2020
SE-EKK IBCLC Laktációs szaktanácsadó 2021-2023
Szülésindító masszázs tanfolyam 2023
Kismamamasszázs tanfolyam 2023

Filozófiám, hobbim

Ina May Gaskin Minden szülés számít című könyvéből idézve: „A szülés, történjék is bárhogy, meghatározó jelenséggel bír. Mindannyiunk számára ez az élmény adja az alapokat az élet kezdetén, amelyekre a továbbiakban építkezni fogunk. […] Ez az esemény minden anyát átjár, átformál a lelke legmélyéig.”
Megérintőnek tartom a fenti sorokat és azt gondolom függetlenül a helyszíntől és a szülés mikéntjétől minden anyát és gyermekét megilleti a méltó gondoskodás. Hiszem azt, hogy a szülés megélését nem a szülés helye határozza meg, hanem az, hogy a szülés körüli támogatás hogyan történik.

Hobbim:

Szeretek országot-világot járni, kirándulni aktív és passzív formában is. Szabadidőnk nagy részét kitölti, hogy családommal egy amatőr színjátszókör tagja vagyok. Egyébként az amatőr színpad mellett szívesen töltöm időm más kis és nagy színházak nézőterén is. Sokféle mozgásforma vonz, igyekszem is beiktatni valamilyen formában a mindennapjaimba. A társasjátékozás akár a gyerekkel, akár barátokkal mindig ki tud kapcsolni. És amit ritkán, de annál nagyobb odaadással és szeretettel végzek az a varrás és kézműves tevékenységek.

Elérhetőségek:

Telefonszám: 0670-3678327

Email: bacsi.szilvia@gmail.com

Lakcím: Jakabszállás

Szoptatási szaktanácsadás

Amennyiben a szoptatással kapcsolatban kérdésed vagy problémád van fontos, hogy merj segítséget kérni, illetve kérdezni.  Szeretetettel várunk az Ambulanciákon, de akár a saját otthonodba is elmegyünk.

Szülésindító masszázs

Nehéz a pocakod? Fáj a derekad? Szeretnéd a striákat és a szétnyíló hasizmot elkerülni? Tégy egy próbát ezzel a gyógyszer és allergénmentes segítséggel a várandósságod II. trimeszterétől egészen az utolsó napokig. Használható a pocakodon és/vagy a derekadon is.

Blessingway – ÚTRA bocsátó ünnep

Ebben a pár órában lehetőség nyílik arra, hogy a számodra legkedvesebb nőkkel megünnepeld életed ezen fejezetének lezárását és valami egészen újnak a kezdetét.

 Kismama masszázs

A kismamamasszázs a masszírozásnak egy különlegesebb, gyengédebb formája, a várandósság 12. hetétől ajánlott.

Elvesztél a rendszerben? Bábai konzultációt szeretnél? Nem mennél CTG-re a kórházba? Inkább az otthonodban szeretnéd?

Mindegy hol, kivel készülsz a szülésre  várlak szeretettel.

Ismerd meg a többi SZAKEMBERÜNKET is

Osztheimer-Kökény Cinti

Osztheimer-Kökény Cinti

Bába, hordozási tanácsadó

Lukács Laura

Lukács Laura

Ügyvezető, pénzügyi munkatárs

H.Molnár Anikó

H.Molnár Anikó

Bába, szoptatási tanácsadó (LLL)

Lukács Judit

Lukács Judit

Alapító, Ügyvezető, bába, mentálhigiénés szakember, Fotográfus

Csurkó Angéla

Csurkó Angéla

Bába

Törzsök Kata

Törzsök Kata

Nemzetközi babamasszázs oktató, tánc és mozgásterapeuta, kulturális antropológus, dúla

Szénási Rita

Szénási Rita

Bába, IBCLC szoptatási tanácsdó, Perinatális szaktanácsadó

Dr.Waldinger Katalin

Dr.Waldinger Katalin

Csecsemő és gyermekorvos, Neonatológus, IBCLC laktációs szaktanácsadó