SZÜLÉSKÍSÉRÉS

Praxisunk szüléskísérést vállal intézeten kívül…

   • legyen az a saját otthonod,
   • egy kölcsönlakás vagy
   • a mi születésházunk.

  A közös nevező, hogy bárhol is legyen a helyszín, a kormányrendelet paragrafusai vonatkoznak rá. Tehát egészséges várandósok számára nyitott ez az ÚT. A jogszabályt oldalunkon megtalálod, ami részletesen kifejti, mit is értünk ez alatt. Amennyiben érdeklődsz, Praxisunk milyen feltételekkel tud szüléskísérést vállalni, kérjük

Gyere el egy TÁJÉKOZTATÓNKRA. Ismerj meg minket. De már előtte is tudsz tájékozódni. Tudjuk, hogy nagyon fontos az a bizonyos „kémia”, de mi úgy hisszük, a racionális keretek is legalább olyan fontosak. Legyen meg mindkettő.

Töltsd le az információs füzeteinket (a letöltéseknél találod) és ismerd meg szerződésünket.

Olvasd el, mik az alapértékeink, és mi az a bábai modell, amit minden esetben követünk.

Nézd meg statisztikánkat. Ha további kutatási adatokra van szükséged, miután Magyarországon nincs átfogó egységes, elérhető, ilyenjellegű adatbázis, így javaslom dr. Sarah Wickham oldalát, aki nagyszerű elismert, író, kutató, szülésznő. Nemzetközi kutatásai nagyon izgalmasak. https://www.sarawickham.com/research-updates/is_home_birth_safe/

Nézd meg árainkat. Mit tartalmaznak és mit nem. Nincsenek rejtett költségek. Az elején tudod, pontosan mennyi lesz az összes költség. Szerződésünkben rögzítjük.  Bár azt gondoljuk, nem szerencsés, ha ez a választás alapja, elfogadjuk, hogy ez is egy szempont lehet.  

Érdeklődsz az intézeten kívüli szülésről? Ingyenes ONLINE tájékoztatónk minden hónap első hétfőjén, 17 órakor van. A következő 2024.július 1-én 17 órakor lesz. Tények-tévhitek, kérdések-válaszok az otthonszülés lehetőségeiről.  Ingyenes ONLINE tájékoztatónk minden hónap első hétfőjén, 17 órakor van. Várunk.

Praxisunknál jelenleg KÉT CSOMAG van. Az egyik akik már szültek velünk, a másik az ÚJaknak.

ÁRKÉPZÉSÜNK – 2023

Árképzésünk független attól, hogy a csomagban foglaltakból mennyit veszel igénybe. Javasoljuk, minél többet…

 Kezjd el még ma álmodozni…,   egy csodálatos utazásról, ahol megtapasztalhatod a rád váró varázslatos és értékes pillanatokat.

PRAXISUNKRÓL

Praxisunk 2011-ben alakult és a törvényi szabályozás óta működik. Engedéllyel rendelkezünk alacsony kockázatú nők szülésének kísérésre és várandósgondozására is. Mindannyian szenvedéllyel és elhivatottsággal tesszük a dolgunkat annak érdekében, hogy a hozzánk fordulók a lehető legjobb szakmai, fizikai és érzelmi támogatást kapják az anyaság felé vezető úton.

Elolvashatod bemutatkozásainkat itt:

JUDIT

ANIKÓ

CINTI

RITA

ANGI

LAURA

KATA

SZILVI

Érdeklődsz az intézeten kívüli szülésről? Ingyenes ONLINE tájékoztatónk minden hónap első hétfőjén, 17 órakor van. A következő 2024.július 1-én 17 órakor lesz. Tények-tévhitek, kérdések-válaszok az otthonszülés lehetőségeiről.  Ingyenes ONLINE tájékoztatónk minden hónap első hétfőjén, 17 órakor van. Várunk.

" A kisfiunk érkezését megelőző hónapokban a bábai gondozás mellett jól felépített szülésfelkészítő tanfolyamot biztosítottak, amelyen rengeteg, a természetes szüléssel és csecsemőgondozással kapcsolatos tudásanyaggal gazdagodtunk a férjemmel

Abszolút példaértékű az az odaadás és elkötelezettség, amivel körbeöleltetek és támogattatok minket, és segítettek családdá válni hármunknak.

Örökké hálás szívvel fogunk gondolni a két csodálatos bábánkra, Ritára és Sziszire!

Szívből kívánom, hogy nagyon sok család válasszon titeket, mikor a legnagyobb kincsét várja!

Szeretettel és tisztelettel gondol rátok egy boldog édesanya:

M-Gy.A.

“Még meg sem köszöntem Neked, hogy végig kisérted a terhességemet, és bármi gondom bajom volt segítettél.

Maximálisan biztonságban érzetem magam végig, amit Neked köszönhetek. Még ha a vége nem is úgy alakult ahogy megálmodtuk, az addig vezető út csodálatos volt. Egy szó mint száz! Köszönünk mindent Csodálatos amit csinálsz és ahogyan csinálod”

S.T.

" Sokat idézgetjük fel a pocakos, és szülés körüli történéseket, és még mindig óriási a hála bennünk hogy így történt ahogy.

Nagyon nagy köszönet Nektek, hogy részei voltatok, hogy ennyit segítettetek fizikailag és lelkileg is. Ezt a hegyet közösen másztuk meg  A szakma szuperhősei vagytok! ”

 

F.Zs.

Kívánok a továbbiakra sok sikert és minden jót,

nagyon sok hálával és szeretettel gondolunk Rátok! Végtelen szeretettel ölel mindenkit a Sz. család:

L., T. és a 3 csodálatos veletek világra jött gyermekünk M., V. és K. <3

2011

PRAXISUNK ALAPÍTVA

12+

ÉV TAPASZTALATA

1400+

KíSÉRÉS

1200+

OTTHONSZÜLÉS

99%

ELÉGEDETT CSALÁD

Néhány azon kérdések közül, amik a leggyakrabban előfordulnak

GYAKORI KÉRDÉSEK

Praxisközösség vagyunk

Két bábának kell jelen lenni a szülésnél. Praxisunk bábái közül választhattok, megismerhettek mindenkit, és kérhetitek ki legyen veletek a nagy napon. Azonban garanciát csak arra tudunk vállalni, hogy két bábánk ott lesz, hisz senki nem képes biztonsággal azt megígérni, hogy hónapok múlva, pont akkor, ott tud-e lenni, ha mindennt megtesz ennek érdekében, akkor sem. . A praxisközösségben való működés biztonságot nyújt a családoknak és a bábáknak is egy esetleges vis major esetén. Nem ígérünk olyat, ami – akár önhibánkon kívül – nem tudunk betartani. Az összes bábánk tekintetében a szemléletet és hozzáállást garantáljuk/ígérjük.

Minden bábánk - aki már szült - szült otthon

Ez a szemléletünkből fakadóan fontos szempont. Minden bábánknak van sajátélménye, mindünk végigment azon az úton, amin a hozzánk érdeklődőként érkező megy/fog menni. Bár mindünk másként járta meg ezt az utat, abban egyetértünk, hogy fontos tapasztalata ez a szüléskísérőnek. Találkozott azokkal a dilemmákkal, kérdésekkel, döntési helyzetekkel. Amiről beszélünk, azt átéltük. Amit adunk, azt magunk is megkaptuk és megtapasztaltuk, ezért pontosan tudjuk mennyire meghatározó és fontos. 

Várandósgondozásra sem kell máshova menned

ANTSZ engedéllyel rendelkezünk – az intézeten kívüli szülés kísérésén kívül – várandósgondozásra is. Ez azt jelenti, hogy alacsony rizikójú besorolás esetén nem szükséges szülész-nőgyógyász orvoshoz járni a várandósság során. Elegendő csak hozzánk. 

Neonatológus

Dr. Waldinger Katalin csecsemő és gyermekorvos, neonatológus, IBCLC laktációs szaktanácsadó praxisunk oszlopos tagja immáron 10 éve. Ez azt jelenti, nem kell netket neonatológust keresni, biztosítjuk, ahogy a kormányrendelet elő is írja.

Statisztika

Statisztikánk naprakész és publikus, keressétek oldalunkon.

Szerződéseink

A transzparencia nagyon fontos számunkra. Így minden szerződésünk publikus és letölthető a LETÖLTÉSEK menűpontban még azelőtt, hogy kapcsolatba kerülnénk. 

Egészségpénztár

15 egészségpénztárral állunk szerződésben, így nincs akadálya annak, hogy a számlát a pénztár nevére állítsuk ki. Egészségpénztári tagság esetén a fizetett összeg az adókedvezmény igénybevételével akár 20%-kal is csökkenthető.  

Szülésfotózás

Kapacitás függvényében szülésfotózást is vállalunk(Lukács Judit végzett fotós is), galériánkat megtekinthetitek erről.

Apróságok

A kisbabátok Kiskönyvét tőlünk kapjátok.

A köldökellátáshoz szükséges gyűrűt Angliából hozatjuk egységcsomagban

A PKU levételhez speciális eszközt használunk – Hollandiából érkezik – ami így a baba számára csak minimális fájdalommal jár

Kaptok kis üdvözlő kártyát 🙂