Érintés

Vannak arra vonatkozó kutatások, amelyek szerint  az érintés  biztonságot és bizalmat közvetít, megnyugtat. Egy meleg, támogató  érintés  csillapíthatja stresszt.  Egy egyszerű  érintés  fokozhatja az oxitocin termelődést, más néven a „szeretet hormonjának” felszabadulását.

Gyakran éppen annyi erő van az érintések közötti térben amennyire épp ott szükség van, de  az energiacsere mindig jelen van.

Törzsök Kata, aki az ÉRINTŐ nevű alkalmunkat moderálja, azt mondja   “A szülés alatt a legnagyobb segítség az, ha azt tudjuk adni, amire szükség van, vagyis aki szül, ki tudja szolgálni a testét, aki jelen van és kísér, ő pedig ki tudja szolgálni azt, aki éppen szül. Ehhez pedig kell figyelem, őszinteség és elfogadása annak, ami van. Figyelem magunkra és a másikra, egyszerre. Kint és bent. Ennek az egyik csatornája az érintés. A bentről jövő információ a kezünkön, bőrünkön keresztül jut el a másik bőréhez, azáltal pedig bensőjéhez. Ezért működik. És van hatással minden belső szervünkre.”

Az érintés egyik eszköze a KEZÜNK.

A kezünk képes mesélni. Eszközként használjuk őket a szükségletekhez – munkához, evéshez, építkezéshez. De alkotásra, gondozásra és ápolásra is használjuk őket. Ők egy edény, amelyen keresztül lehet kapni, és egy módszer, amellyel képesek vagyunk adni. Egyesek úgy dönthetnek, hogy személyiségük további részleteivel díszítik őket – ékszerekkel, körömlakkal, tetoválással, hennával. Szüléskor a történetek egyik legérdekesebb aspektusa lehet. Támogatásra, szeretet adásra, imádkozásra, megtartásra, gyógyításra vagy masszázsra használjuk őket.

Számomra ez egy nagyon erős sorozat.