ONLINE CSATLAKOZÁSI ÚTMUTATÓ

Útmutató a ZOOM alkalmazás használatához

A konzultációkhoz, előadásokhoz, tájékoztatóhozZoom nevű alkalmazással tudtok csatlakozni. Mindezekhez tartozik egy link. Nincs más dolgod, mint ráklikkelni a linkre – a link közvetlenül az előadás “előszobájához” visz.

Csatlakozás a megadott időpontban ezen a linken lehetséges :

CSATLAKOZÁS

Ez után két dolog történhet attól függően, hogy használtál-e már a számítógépeden korábban Zoom webinárium szoftvert.

Ha még nem, akkor először is le kell tölteni a Zoom webinárium szoftverét, hogy beléphess. Ne aggódj, a Zoom webinárium szoftvere nem foglal sok helyet, és teljes mértékben biztonságos! Ha már használtál, akkor pedig azonnal, vagy a jóváhagyásodat követően elindul a gépedre korábban települt Zoom webinárium szoftver.

Ha még sosem használtál Zoom webinárium szoftvert

 

  1. A linkre kattintást követően – a böngésződ típusától függően – hasonló ablakot fogsz látni. Automatikusan – vagy miután kattintasz a Fájl mentése gombra – elindul a Zoom webinárium szoftver letöltése.

Google Chrome böngészőben:

 

A Zoom letöltés elindul Chrome-ban

 

 Firefox böngészőben:

 

A Zoom letöltés elindul Firefox-ban

 

 

Ha nem indulna el automatikusan a letöltés, kattints a download here linkre!

  1. Miután befejeződött a letöltés, indítsd el a fájlt a letöltésre történő kattintással!

A Windows meg fogja kérdezni, hogy megengeded-e a futtatást:

 

Hozzájárulás a Zoom futtatásához

3.Ha a vírusírtó vagy tűzfal hozzájárulást kér tőled, ezt add meg a Zoom-nak. A telepítés körülbelül 1-2 perc alatt befejeződik, utána pedig a Zoom szoftver arra kér, hogy fogadd el általános szerződési feltételeit és adatvédelmi nyilatkozatát, melyeket a kékkel kiemelt szövegekre kattintva érhetsz el. Kattints az I agree gombra – az alábbi képen bekereteztem.

 

A Zoom ÁSZF és Adatvédelmi nyilatkozatának elfogadása
  1. Most add meg a nevedet. Ez a név meg fog jelenni a résztvevők listájában, ahol írásban tudsz majd kommunikálni velünk. Kattints a Join gombra!

 

Add meg a neved!
  1. Ez után már tulajonképpen az előadás előszobájában vagy. Ahhoz, hogy hallhasd a webinárium hangját is, kattints a zöld színű Join Audio Conference by Computer gombra! Ha ez a gomb nem zöld, hanem szürke, akkor ellenőrizd a számítógéped hangbeállításait a Windows beállításaiban – tesztelni a Test Computer Mic & Speakers pontban tudsz.

 

Csatlakozás a webináriumhoz

 

Ha már használtál Zoom webinárium szoftvert

 

Ha már korábban használtad a Zoom rendszerét, akkor egy ehhez hasonló ablakot fogsz látni, miután a webinárium linkjére kattintottál:

 

Zoom Meetings megnyitása

 

Érdemes bejelölnöd a “Az ilyen típusú linkeket mindig a társított alkalmazás nyissa meg” lehetőséget, mert akkor a jövőben ezt a lépést sem kell többet kézzel megtenned.

 

Lehetőségek a webinárium alatt

 

A webinárium ideje alatt látni fogod az előadást. Az ablak alján egy sötétszürke színű sáv jelenik meg, valami ehhez hasonló:

 

Zoom vezérlők

 

  • Join Audio gomb: csak akkor jelenik meg, ha valamiért a csatlakozás folyamán nem jó helyre kattintottál, vagy a számítógépeden probléma volt a hangbeállításokkal. Kattints rá, hogy hallhass minket! Ha minden rendben, itt egy mikrofont fogsz látni (az sem probléma, ha át van húzva).
  • Participants gomb: a résztvevők listája.
  • Share Screen gomb: ha rákattintasz erre a gombra, akkor jelezheted az előadónak, hogy szeretnéd megosztani a képernyődet.
  • Chat gomb: az előadáson jelenlévők írhatnak az előadónak – itt tudsz például kérdést feltenni.
  • Leave Meeting gomb: itt tudsz kilépni az előadásból.

 

Mi van, ha nem sikerül csatlakoznom?

 

Biztosan sikerülni fog. Az a kérésünk, hogy ha nem vagy biztos magadban, akkor legalább egy fél órával korábban légy jelen, és próbálj csatlakozni.

Az előadást pontosan fogjuk kezdeni, ezért jobb, ha nem az utolsó pillanatban érkezel meg! Beengedni viszont csak 5 perccel hamarabb fogunk a tájékoztatóra és a tanfolyami alkalmakra. A konzultációra pedig pontosan a foglalt időpontodban.

Ha mégis elakadnál, akkor ne aggódj: telefonálj (06302308190)

 

Nem annyira bonyolult, mint. amennyire a leírás ijesztő 🙂